GAMBERI GRATINATI – gegratineerde gamba’s met citroen en peterselie

GAMBERI GRATINATI – gegratineerde gamba’s met citroen en peterselie

aantal 4 | voorgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | |

‘Ik ben geen chef-kok en heb zelfs geen kookopleiding gevolgd, maar gewoon een Italiaanse die mensen kennis wil laten maken met de manier waarop wij thuis koken.’ – Silvia Colloca

Kooktijd:15

Ingrediënten

  • 12 tijgergarnalen ongepelde, zwarte darmdraad verwijderd
  • 70 g broodkruim vers
  • 1-2 handjes bladpeterselie fijngesneden
  • 1 chilipeper zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • ½ teen knoflook gepeld
  • 2 tl citroenrasp
  • 3 el olijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
  • 2 citroen in parten

Instructies

  1. Snijd de garnalen op de buikkant over de lengte in en vouw ze een beetje open.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  3. Mix het broodkruim met de peterselie, de chilipeper, de knoflook, de citroenrasp, de olie en een snuf zout in een keukenmachine in 6-10 sec. tot een grof mengsel. Vul de garnalen met het mengsel, druk licht aan met de vingers.
  4. Leg ze op het bakpapier, besprenkel met nog wat olie en gril de garnalen in 3-4 min. gaar en goudbruin. Serveer ze direct, met de citroenparten.

Voedingswaarde

Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Christ Chen (gerechten), Carla Coulson (sfeerbeeld) Bereiding: Cass Stokes, Jane Hahn. Bewerking: Colette Beyne. 

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!