aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, weekend, zomer |
|
‘Ik ben geen chef-kok en heb zelfs geen kookopleiding gevolgd, maar gewoon een Italiaanse die mensen kennis wil laten maken met de manier waarop wij thuis koken.’ – Silvia Colloca
Ingrediënten
- 12 tijgergarnalen ongepelde, zwarte darmdraad verwijderd
- 70 g broodkruim vers
- 1-2 handjes bladpeterselie fijngesneden
- 1 chilipeper zaadjes verwijderd, fijngesneden
- ½ teen knoflook gepeld
- 2 tl citroenrasp
- 3 el olijfolie extra vergine + extra om te besprenkelen
- 2 citroen in parten
Instructies
- Snijd de garnalen op de buikkant over de lengte in en vouw ze een beetje open.
- Verwarm de ovengrill voor. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Mix het broodkruim met de peterselie, de chilipeper, de knoflook, de citroenrasp, de olie en een snuf zout in een keukenmachine in 6-10 sec. tot een grof mengsel. Vul de garnalen met het mengsel, druk licht aan met de vingers.
- Leg ze op het bakpapier, besprenkel met nog wat olie en gril de garnalen in 3-4 min. gaar en goudbruin. Serveer ze direct, met de citroenparten.
Voedingswaarde
Recepten: Silvia Colloca. Fotografie: Christ Chen (gerechten), Carla Coulson (sfeerbeeld) Bereiding: Cass Stokes, Jane Hahn. Bewerking: Colette Beyne.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!