vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
voorjaar |
mediterraans |
Gooi de blaadjes van radijs niet weg! Tom Hunt verwerkt ze in hun geheel in zijn boek Puur natuurlijk koken tot een zachte soep met geraspte radijsjes.
Ingrediënten
- 1 ui in dunne ringen
- 1 courgette in stukjes
- 1 prei groene bovenkant, in stukjes
- 6 blaadjes munt steeltjes apart
- 1 blaadje laurier
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 3 teentjes knoflook grof gehakt
- 1 scheut olijfolie mild
- 1 x recept radijsjes in boter met karwijzaad zie hieronder
- 4 radijsjes geraspt, voor garnering
- 50 g risottorijst of rondkorrel zilvervliesrijst*
- 150 g radijsblad
- klont boter
Instructies
- Bak de ui, courgette, prei, muntsteeltjes, het laurierblaadje, de bleekselderij en knoflook 10 min. in de milde olijfolie op laag vuur. Voeg 700 ml water, de radijs in boter met karwijzaad en de rijst toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 25 min. zachtjes koken tot de rijst gaar is.
- Haal de muntstelen eruit, voeg het radijs- en muntblad toe en pureer. Serveer zo snel mogelijk om de felgroene kleur te behouden. Laat de soep niet opnieuw aan de kook komen, want ook dan vervaagt de kleur. Garneer elke kom soep met de geraspte radijs en een klontje boter.
Voedingswaarde
radijsjes in boter met karwijzaad
Voor de radijsbladsoep met karwijzaad heb je eerst gestoofde radijsjes in boter met karwijzaad nodig. Gebruik hiervoor radijs met knisperend verse blaadjes en een stevige bol. Haal de blaadjes eraf en bewaar ze in de koelkast voor de soep.
- 150 g radijsjes, evt. met de blaadjes
- klont boter
- snuf karwijzaad
- platte peterselie
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!