aantal 4 | voorgerecht | voorjaar | mediterraans |
Gooi de blaadjes van radijs niet weg! Tom Hunt verwerkt ze in hun geheel in zijn boek Puur natuurlijk koken tot een zachte soep met geraspte radijsjes.
Kooktijd:50 minuten
Totale tijd:50 minuten
radijsjes in boter met karwijzaad
Voor de radijsbladsoep met karwijzaad heb je eerst gestoofde radijsjes in boter met karwijzaad nodig. Gebruik hiervoor radijs met knisperend verse blaadjes en een stevige bol. Haal de blaadjes eraf en bewaar ze in de koelkast voor de soep.
Was en halveer de radijsjes (snijd ze evt. in kwarten als ze echt groot zijn). Doe de boter in een koekenpan met dikke bodem en zet op middelhoog vuur. Doe de radijsjes erbij en bak 3 min. tot de kleur iets vervaagt. Zorg dat de pan niet te heet wordt. Voeg karwijzaad, zout en peper en evt. het radijsbald toe en bak nog 30 sec. Hak de peterselie, strooi erover en serveer.
*Rondkorrel zilvervliesrijst koop je bij natuurwinkels. Rondkorrelrijst heeft een veel groter bindvermogen dan langkorrelrijst.
Recepten: Tom Hunt. Fotografie: Laura Edwards. Illustraties: Katie Horwich
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | radijsbladsoep met karwijzaad