aantal 40 |
voorgerecht |
feestelijk |
koreaans |
Mister Kitchen vloog voor ons Aziatische nummer naar Korea, het land van soju, kimchi en bibimbap. Ze kwamen o.a. terug met deze knapperige dumplings met gamba’s en varkensgehakt.
Ingrediënten
dumplings
- ½ courgette
- ¼ witte kool
- 125 g gamba’s gepeld
- 8 shiitake vers
- 1 ui klein
- 3 lente-uien
- 2 teentjes knoflook
- stukje gember vers, van ½ cm
- 1 ei
- 1 el sesamolie
- 1 el bloem
- 250 g varkensgehakt
- ± 40 ronde wontonvelletjes* olie om in te frituren
dipsaus
- 2 el sojasaus
- 1 el sushi-azijn kies sushi-azijn zonder suiker, bijv. kokumotsu, via seikatsu.nl
- 1 tl suiker
- ½ tl gochugaru*
Instructies
- Snijd de courgette in miniblokjes en de witte kool in zeer dunne reepjes. Doe de courgette en kool in twee ruime kommen en bestrooi met zout. Laat ½ uur staan.
- Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de groenten, gooi het vocht weg. Hak de gamba’s fijn. Snijd ook de shiitake en ui fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en snijd de knoflook en gember fijn (of rasp de gember).
- Mix de shiitake, ui, lente-ui, knoflook, gember, ei, sesamolie en bloem met de hand met het gehakt en gambavlees. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Leg een flinke theelepel van de vulling in het midden van een wontonvel. Maak de randen nat met een beetje water en vouw de wontonvelletjes dicht tot halve maantjes.
- Verhit de olie om te frituren tot 180°C.
- Frituur de dumplings in kleine porties in 3 min. licht goudbruin, haal ze eruit met een schuimspaan.
- Roer voor de dipsaus de sojasaus, sushi-azijn, suiker, gochugaru en 2 el water door elkaar en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de dumplings met de dipsaus.
Voedingswaarde
* Kijk voor wontonvellen in het vriesvak bij Aziatische supermarkten. Gochugaru (Koreaanse rode-pepervlokken) koop je bij Aziatische supermarkten.
Recepten en bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!