aantal |
lunchgerecht, soep, voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
delicious.friend Eke Mariën maakt vaak onalledaagse combi’s, zoals deze doperwtensoep met munt. Eke: ‘Doperwten zijn een week of drie goed verkrijgbaar en flink duurder dan hun diepvriesmaatjes. Maar echt de moeite van het doppen waard!’
Ingrediënten
- 2 uien fijngesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 4 el zonnebloemolie
- 1 l kippenbouillon
- 500 g doperwtjes van ± 2 kg verse bonen
- 10 muntblaadjes grof gehakt
- geraspte schil ½ citroen liefst biologische
- 4 el olijfolie extra vierge
- 150 g feta in blokjes, of schapenkaas
Instructies
- Fruit de ui en knoflook ± 10 min. in de olie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze 4-5 min. meekoken in de soep.
- Doe de munt en citroenschil erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat deze nog wat structuur houdt. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en serveer met zout en peper uit de molen, extra vierge olijfolie en blokjes feta. Extra lekker met een lepel boerenkwark en croutons van desemstokbrood.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!