aantal |
lunchgerecht, soep, voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
delicious.friend Eke Mariën maakt vaak onalledaagse combi’s, zoals deze doperwtensoep met munt. Eke: ‘Doperwten zijn een week of drie goed verkrijgbaar en flink duurder dan hun diepvriesmaatjes. Maar echt de moeite van het doppen waard!’
Kooktijd25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
2uienfijngesneden
1teentjeknoflookfijngehakt
4elzonnebloemolie
1lkippenbouillon
500gdoperwtjes van ± 2 kg verse bonen
10muntblaadjesgrof gehakt
geraspte schil½citroenliefst biologische
4elolijfolieextra vierge
150gfeta in blokjes, of schapenkaas
Instructies
Fruit de ui en knoflook ± 10 min. in de olie op laag vuur tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg de erwtjes toe en laat ze 4-5 min. meekoken in de soep.
Doe de munt en citroenschil erbij en pureer de soep kort met een staafmixer zodat deze nog wat structuur houdt. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en serveer met zout en peper uit de molen, extra vierge olijfolie en blokjes feta. Extra lekker met een lepel boerenkwark en croutons van desemstokbrood.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Jan Willen van Riel. Productie: Trudelies Schouten