glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
zomer |
australisch |
glutenvrij, vegetarisch
Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten die een verpletterende indruk achterlaten! Liever iets warms? Maak deze geroosterde spruitjes met pasta, chorizo en taleggio.
Ingrediënten
- 50 g geschaafde amandelen
- 1½ el korianderzaad
- sap en rasp van 1 citroen
- 150 ml geurige groene olijfolie
- ½ el donkere honing, bijv. kastanje-, tijm- of dennenhoning
- 300 g verse spruitjes
- mandoline*
Instructies
- (1 dag van tevoren) Verhit een (droge) koekenpan en rooster de amandelen goudbruin in 2-3 min. Neem uit de pan. Rooster dan het korianderzaad 1 min. in de koekenpan of tot ze poffen. Doe de koriander over in een vijzel en plet ze. Meng de koriander met de helft van het citroensap, de -rasp, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper.
- (begin vlak voor het opdienen) Schaaf de spruitjes op een mandoline (gebruik het hulpstuk) of snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Meng met de rest van het citroensap en wat zout en schep goed om. Meng de dressing door de spruitjes en voeg evt. wat zout toe. Meng het amandelschaafsel erdoor.
Voedingswaarde
* Deze dressing kun je een dag van tevoren maken. De spruitjes kun je het best vlak van tevoren schaven. Evt. kun je nog wat flinters pecorino of parmezaan toevoegen.
* Een mandoline koop je bij kookwinkels.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!