Moet je eens proeven: flinterdun gesneden spruitjes met amandel en citrus-korianderolie. Slechts zes ingrediënten die een verpletterende indruk achterlaten!
Kooktijd25 minutesminutes
Ingrediënten
50ggeschaafde amandelen
1½elkorianderzaad
sap en rasp van 1 citroen
150mlgeurige groene olijfolie
½eldonkere honing,bijv. kastanje-, tijm- of dennenhoning
300gverse spruitjes
mandoline*
Instructies
(1 dag van tevoren) Verhit een (droge) koekenpan en rooster de amandelen goudbruin in 2-3 min. Neem uit de pan. Rooster dan het korianderzaad 1 min. in de koekenpan of tot ze poffen. Doe de koriander over in een vijzel en plet ze. Meng de koriander met de helft van het citroensap, de -rasp, olijfolie en honing en breng de dressing op smaak met zeezout en zwarte peper.
(begin vlak voor het opdienen) Schaaf de spruitjes op een mandoline (gebruik het hulpstuk) of snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Meng met de rest van het citroensap en wat zout en schep goed om. Meng de dressing door de spruitjes en voeg evt. wat zout toe. Meng het amandelschaafsel erdoor.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Deze dressing kun je een dag van tevoren maken. De spruitjes kun je het best vlak van tevoren schaven. Evt. kun je nog wat flinters pecorino of parmezaan toevoegen.* Een mandoline koop je bij kookwinkels.Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten