Deze recepten hebben jullie de afgelopen maand massaal gemaakt. Van een verrukkelijke ricotta-mascarponetaart met amaretti tot een amarettotaart en van een vega couscous tot een vega roti met eieren. Jullie hadden duidelijk iets met amaretto en vegetarische recepten afgelopen maand! Heb jij ze allemaal al geprobeerd?
ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello
Romig en fris, decadent en easy. Deze ricotta-mascarponetaart met amaretti en limoncello is minder zoet dan normaal, fijn voor iedereen die niet van té zoet houdt! Ook lekker: deze subtiele ricottataartjes voor naast een verse espresso.
naar recept
vegetarische couscous
Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
naar recept
Toch liever de vis-versie?
kip à la normande
Ooit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
naar recept
zomerstamppot met honing-mosterdsaus
De grove Limburgse mosterd heeft een milde smaak en gaat heerlijk bij het livar-worstje.Nog zo'n heerlijke stamppot van Janneke proberen? Maak eens deze waterkersstamppot met venkeljus of probeer deze radicchiostamppot met roodbaars en kappertjes.
naar recept
peulen-kruidensalade met burrata en grissini
Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!
Nog een lekkere salade met peultjes
naar recept
Nog een lekkere salade met peultjes
amarettotaart
Voor de allergrootste fans van de Italiaanse amandellikeur: amarettotaart! Easy om te maken, maar hij moet wel 2 uur opstijven in de koeling. De bodem maak je van amaretti: brosse koekjes uit Lombardije.
naar recept
bruschette met bospaddenstoelen en pittige feta
Bruschette met paddenstoelen… Makkelijk eten voor een doordeweekse dag of als lekkere weekendlunch. De feta met een beetje extra pit, maakt dit gerecht helemaal af!Nog een lekker hapje: pizzaspiraaltjes.
naar recept
kruidige aubergine met couscous en yoghurt
In de zomer ben je blij met beeldschone gerechten die je in een halfuurtje maakt. Kruidige aubergine met couscous en yoghurt bijvoorbeeld. Zo mooi en lekker kan simpel zijn!
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!
naar recept
Gek op aubergines? Probeer dan deze burrata caprese met aubergine!
gestoomde broodjes met hoisin varkensvlees
Echt zo’n weekendgerecht. Leg vanavond nog het varkensvlees in de marinade en kneed morgen het deeg voor gestoomde broodjes zo zacht als kussens.Tip: je kunt de steamed buns tegenwoordig ook kant-en-klaar kopen bij de Aziatische supermarkt en Albert Heijn.
naar recept
rundergoulash met stokbrood
Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.Ook lekker: kipgoulash met linguine.
naar recept