doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum

doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum

Feesthapje vooraf? Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: deze heerlijke toastjes staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!

Verwen je gasten ook met deze bruschette met bospaddenstoelen!

doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum

hapje of voorgerecht (4 personen) v

125 g diepvriesdoperwten, ontdooid
1 teen knoflook, gepeld, gehalveerd
paar takjes basilicum, blaadjes
geplukt, kleinste blad apart houden
rasp van 1 (bio)citroen
extra vierge olijfolie
8 sneetjes zuurdesembrood
1 bol buffelmozzarella
fijngeraspte oude Hollandse kaas, voor garnering

Stap 1
Kook de doperwten ± 3 min. in een laagje kokend water. Giet af. Stamp in een vijzel een half teentje knoflook met een snuf zeezout,
de basilicumblaadjes en de helft van de citroenrasp tot een gladde puree. Voeg de doperwten toe en stamp nog even. Doe dit in delen als je vijzel niet groot genoeg is. Roer er een paar eetlepels extra vierge olijfolie door, proef en breng op smaak met meer zeezout en versgemalen zwarte peper.

Stap 2
Rooster het brood aan beide kanten in een hete grillpan of onder een voorverwarmde grill. Wrijf de warme toast aan één kant in met het andere halve knoflook-teentje, besprenkel met een beetje olijfolie en halveer elke snee.

Stap 3
Trek de bol mozzarella in stukjes. Schepop elk toastje een lepel doperwtenpuree en verdeel de mozzarella erover. Bestrooi met de achtergehouden basilicumblaadjes, de rest van de citroenrasp en wat geraspte oude kaas.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT, JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR, SERGE PHILIPPI, HAROLD PEREIRA STYLING JANNEKE PHILIPPI, CYN FERDINANDUS BEREIDING JANNEKE PHILIPPI, JACQUELINE PIETROWSKI, BART STUART

het groenteboekNog veel meer lekkere gerechten met groenten vind je in delicious. hét groenteboek. Bestel het in onze webshop en geef het cadeau!