frittata met tuinbonen en pecorino

frittata met tuinbonen en pecorino

Deze frittata met tuinbonen en pecorino is ideaal als er in het weekend vrienden langskomen. Zo gemaakt en met de groenten die erin gaat, kun je eindeloos variëren. En tot het écht niet meer kan, eten we buiten. Het lijkt wel alsof alles dan nóg beter smaakt.

Frittata: de perfecte manier om groente op te maken. No Waste!

frittata met tuinbonen en pecorino

voor- of lunchgerecht, vega (4 personen)

1 el olijfolie
3 tenen knoflook, fijngesneden
200 g tuinbonen, vers gedopt (evt. ontdooid uit diepvries)
6 eieren
175 ml slagroom
50 g pecorino, geraspt
1 tl (bio)citroenrasp
25 g rucola, grof gesneden + extra voor erover
ook nodig: ovenschaal 20×20 cm, ingevet

Verwarm de oven voor op 200ºC.

Verwarm in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de tuinbonen erdoor en bak 3 min. zachtjes.

Klop de eieren los met de slagroom, pecorino, citroenrasp, rucola, zout en peper. Schep de tuinbonen in de ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel erover.

Bak de frittata in de voorverwarmde oven in 35 min. goudbruin en gaar. Laat de frittata uit de oven 5 min. afkoelen en stort ‘m. Snijd in blokjes en bestrooi eventueel met een beetje extra rucola. Schenk er nog een straaltje extra vierge olijfolie over. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 35 min. / afkoelen ± 5 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN