vegetarisch
aantal 6 |
voorgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.
Ingrediënten
- 1½ el olijfolie om in te bakken
- 500 g courgettes in de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- ½ tl witte peper
- 1 l kippenbouillon
- 300 g aardappels iets kruimig, geschild en in kleine stukken
- 1 courgette geel, klein
- 1 citroen sap
- 200 g diepvriesdoperwten
- 50 g basilicum grof gesneden
- 90 g parmezaanse kaas geraspt + extra om te bestrooien
- 125 ml crème fraîche
- voor erbij: extra vergine olijfolie en knapperig brood
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de halvemaantjes courgette met de knoflook en witte peper 5 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook ze in ± 15 min. gaar.
- Snijd intussen de kleine (gele) courgette in heel dunne reepjes en laat marineren in het citroensap.
- Voeg de doperwten en de basilicum toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Schep de parmezaanse kaas erdoor en roer tot hij smelt. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen met een schepje crème fraîche, wat extra vergine olijfolie en de gemarineerde courgettereepjes. Strooi nog wat extra parmezaanse kaas erover en geef er knapperig brood bij.
Voedingswaarde
Recept: Ella Tarn. Fotografie: Kate Whitaker. Styling: Davina Perkins. Bereiding: Rosie Ramsden. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!