aantal 6 |
voorgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1½elolijfolieom in te bakken
500gcourgettesin de lengte gehalveerd en in halvemaantjes van ½ cm dik gesneden
1teenknoflookfijngesneden
½tlwitte peper
1lkippenbouillon
300gaardappelsiets kruimig, geschild en in kleine stukken
1courgettegeel, klein
1citroensap
200gdiepvriesdoperwten
50gbasilicumgrof gesneden
90gparmezaanse kaasgeraspt + extra om te bestrooien
125mlcrème fraîche
voor erbij:extra vergine olijfolie en knapperig brood
Instructies
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur en bak hierin de halvemaantjes courgette met de knoflook en witte peper 5 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de aardappels toe en kook ze in ± 15 min. gaar.
Snijd intussen de kleine (gele) courgette in heel dunne reepjes en laat marineren in het citroensap.
Voeg de doperwten en de basilicum toe en laat de soep nog 5 min. zachtjes koken. Schep de parmezaanse kaas erdoor en roer tot hij smelt. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en serveer in kommen met een schepje crème fraîche, wat extra vergine olijfolie en de gemarineerde courgettereepjes. Strooi nog wat extra parmezaanse kaas erover en geef er knapperig brood bij.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Ella Tarn. Fotografie: Kate Whitaker. Styling: Davina Perkins. Bereiding: Rosie Ramsden. Bewerking: Dosia Brewer