Een daiquiri lijkt een elegant en stijlvol drankje, maar dat was het vroeger allesbehalve! Het was toen een echt zeemansdrankje. Je kunt ‘m met allerlei soorten fruit maken, maar ook met groenten. Rabarber bijvoorbeeld. Cheers!
aantal 6 |
drankje |
|
|
Maak de siroop liefst 1 dag van tevoren, dan trekt de smaak van de tijm en vanille er beter in. Daiquiri spreek je uit als ‘dekkari’.
Kooktijd30 minutes minutes
afkoelen + invriezen3 hours hours
Totale tijd3 hours hours 30 minutes minutes
Kookgerei
- ook nodig: stuk kaasdoek of een fijne, schone theedoek die mag verkleuren
Ingrediënten
- 1 rode grapefruit
- 240 ml witte rum gekoeld
- 180 ml rabarbersiroop, gekoeld (je houdt ± 500 ml siroop over na uitlekken)
- 240 ml limoensap, gekoeld
- rabarbersiroop ± 500 ml
- 250 g rabarber, in stukken gesneden
- 200 g suiker
- 6 takjes tijm + 6 mooie takjes voor garnering
- 1 vanillestokje opengesneden, merg eruit geschraapt
Instructies
- Verwarm voor de siroop de rabarber met 480 ml water, de suiker en tijmtakjes in een pan. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig over de bodem. Zet een zeef boven een kom en leg daar een stukje schoon kaasdoek in. Schenk het rabarbermengsel in de zeef en laat goed uitlekken. Je kunt het ook iets uitdrukken, maar dan is je siroop minder helder. Voeg het vanillemerg toe, roer goed door en laat goed koud worden in de koelkast.
- Schil intussen met een scherp mesje de schil en het wit van de grapefruit. Snijd nu boven een kom (om het vocht op te vangen) de partjes tussen de vliesjes uit en leg de partjes met het vrijgekomen vocht in een wijde bak ± 2 uur in de vriezer. Evt. kun je de pulp ook nog uitknijpen.
- Doe voor 6 cocktails 180 ml van de siroop, en alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een mooi geheel. Schenk de daiquiri uit over 6 mooie glazen. Serveer met een takje tijm.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
RECEPTEN KIRSTEN ECKHART FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Een paar stengels over? Maak rabarbercompôte – hét basisrecept