Yvette: Eet zo’n geroosterde Chinese kool met z’n tweetjes als hoofdgerecht met een goedgevulde lauwwarme salade van freekeh of bulgur erbij. Of geef een kwart ervan als bijgerecht bij gebakken lamsvlees.’
Of maak eens deze gevulde Chinese koolrolletjes
geroosterde Chinese kool
bij- of hoofdgerecht | 4-2 personen
80 ml appelciderazijn
3-4 el gembersiroop (naar smaak)
2 el selderijzout
1 tl gemalen kurkuma
4 el olijfolie
1 hele Chinese kool, in de lengte gehalveerd
Roer de azijn met de siroop, zout, wat versgemalen peper en de kurkuma tot het zout is
opgelost. Klop er 3 el olijfolie in een dunne straal doorheen.
Vet een bakplaat met 1 el olijfolie in en leg de helften kool erop met de gesneden kant naar boven. Besmeer ze met
de kurkumapekel en laat 2 uur staan. Een uurtje kan ook, 2 uur is lekkerder.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de koolhelften 35-40 min. in de oven. De baktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de kool. Prik even met een scherp mesje door het hart van de krop, als hij er zonder moeite
doorheen glijdt, is hij gaar.
Maak je niet druk om een verbrand blaadje: die kan eraf voor hij op tafel komt.
Bereiden ± 10 min. / pekelen 1-2 uur /oven 35-40 min.
RECEPTUUR,STYLING & BEREIDING: YVETTE VAN BOVEN. FOTOGRAFIE: OOF VERSCHUREN
In onderstaande helpt video leggen we je uit hoe je een basispekel maakt.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."