vijf keer garen in zoutkorst

vijf keer garen in zoutkorst

Door vlees, vis of groenten in een zoutkorst te verpakken creëer je een extra oventje waarmee je op een bijzondere manier kunt garen. Hieronder vind je vijf gerechten die garen in een zoutkorst. 

Zo maak je dronken kip met gezouten eendenei…

vijf keer in zoutkorst

zeebaars in zoutkorst
De klassieker onder deze bereidingswijze: zeebaars met zoutkorst. Testkok Machtelt laat in het filmpje hieronder precies zien hoe je het maakt:

kip in zoutkorst
Bak eens kip in zoutkorst! Daardoor blijven alle smaken in de kip zitten en krijgen de groenten een nog intensere, zoetere smaak. En de dag erna kun je het karkas nog heel goed gebruiken voor het trekken van een bouillon.

aardappels in zoutkorst
Ideaal als bijgerecht naast de barbecue: aardappels uit de oven. delicious.friend Yolanda: ‘Aardappels in zoutkorst maken, is echt iets voor het weekend. Door de schil blijft de aardappelsmaak goed bewaard. Eet ze met een fris-zure kruidenroom of crème fraîche met mosterd, gril er lekkere worstjes bij en maak een radijssalade.’

schelvis in zoutkorst
Volgens Mister Kitchen moeten we de duurzame vis uit eigen zee meer waarderen in plaats van exporteren. Aan boord bij een Hollandse visser maakte hij deze schelvis met paprikamayo en boerenkool.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

TEKST ROOS VOLKERS BEELD ERNIE ENKELAAR

Het beste uit delicious.

De allerbeste recepten uit 10 jaar delicious. zijn gebundeld in dit prachtige kookboek. Een echte must-have voor alle kookfanaten. Bestel in de webshop voor jezelf of geef het cadeau!