voorjaarsgroentetaart met geitenkaas

voorjaarsgroentetaart met geitenkaas

Heerlijk, eindelijk voorjaar. Ook in de keuken! Met veel frisse groene groente, als het kan uit eigen tuin, dan zijn ze écht lekker! Maak deze heerlijke groentetaart met doperwten door het eimengsel, waardoor de taart prachtig van kleur is.

voorjaarsgroentetaart met geitenkaas

hoofdgerecht | 4 personen | v

2 el boter
8 plakjes deeg voor hartige taartdeeg (diepvries, ontdooid)
500 g (gemengde) voorjaarsgroente, bijv. groene en/of witte asperges, tuinbonen, broccoliroosjes
150 g jonge prei, in reepjes gesneden
3 eieren
250 ml slagroom
150 g diepvriesdoperwten, ontdooid
15 g peterselie
200 verse zachte geitenkaas, verbrokkeld

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een grote ovenschaal van 20-30 cm met iets boter. Bekleed de schaal met de plakjes deeg en druk het deeg op de naden goed dicht.

Kook de voorjaarsgroente beetgaar in 3-4 min. in ruim kokend water met zout. Giet het kookvocht af en laat de groente goed uitlekken. Je kunt deze groente ook prima stomen, dan behouden ze meer smaak.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de prei hierin 10-15 min. zachtjes totdat deze slap is. Breng op smaak met zout en peper.

Mix met de staafmixer de eieren, room, doperwten en peterselie in een hoge mengbeker door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de prei en voorjaarsgroente over de bodem van de schaal. Schenk het eimengsel erover en bestrooi met de geitenkaas.

Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de taart in 45 min. goudbruin en gaar. Verlaag na 10 min. de oventemperatuur naar 180°C.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 45 min.

RECEPTEN YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING BART STUART PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN