gehaktbrood met aardappelsalade

Dit gehaktbrood is voldoende voor 6-8 personen. En een restje gehaktbrood is heerlijk op een sandwich, bij of in een maaltijdsalade of verwarmd in tomatensaus met rijst of pasta.

Probeer ook deze maaltijdsalade van gerookte kip en tuinbonen.

gehaktbrood met aardappelsalade

hoofdgerecht | 4 personen

1 kg gemengd gehakt
1 ei
3 el broodkruim of paneermeel
½ tl nootmuskaat
1 el gedroogde dragon*
100 g schwarzwalder schinken (ham)

aardappelsalade
600 g vastkokende of iets kruimige aardappelen, geschild en in plakjes van 1 cm
300 g sperziebonen, in stukken
3 el mayonaise
100 g zoetzure augurken, in plakjes + 2 el vocht augurkenvocht
2 el bieslook, fijngesneden
1 handappel, bijv. jonagold, in stukjes
1 el kappertjes
50 g veldsla

Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de nootmuskaat, de dragon en zout en peper naar smaak. Leg steeds 2 plakjes hamover de lengte tegen elkaar aan, leg de rest van de plakjes op dezelfde manier eniets overlappend naast deze 2 plakjes. Zo ontstaat een grote rechthoek van plakjes ham. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de plakjes ham. Leg het

gehaktbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in de voorverwarmde oven in 50 min. bruin en gaar. Laat onder aluminiumfolie nog 10 min. rusten.

Kook intussen de aardappelplakjes in 8-10 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Meng de mayonaise met het augurkenvocht, de bieslook en zout en peper naar smaak.

Giet de aardappelen en de sperziebonen af doe in een kom, schep de dressingerdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep er de augurk, de appel en de kappertjes door.

Verdeel de veldsla over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Serveer het gehaktbrood lauwwarm of op kamertemperatuur erbij.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 50 min.

 RECEPTEN EN STYLING JANNEKE PHILIPPI, FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

cover delicious 3

Nóg meer delicious.recepten ontvangen? Bestel nummer 3 van delicious. vóór 16:00 uur en krijg deze morgen al thuisgestuurd

gehaktbrood-delicious