De Marokkaanse keuken staat bekend om ingrediënten als amandelen, abrikozen, lamsvlees en specerijen als saffraan. Tip voor vanavond: deze Marokkaanse lamskarbonades met bietjes en moghrabieh.
Probeer ook eens deze Marokkaanse zalm met geroosterde paprika…
marokkaanse lamskarbonades met moghrabieh en bietjes
hoofdgerecht | 4 personen
500 g rauwe bietjes (rood en geel)*, grote in kwarten
450 g moghrabieh* (of neem couscous)
8 lams(lende)karbonades
½ tl gemalen komijn
½ tl gemalen kaneel
3 tl za’atar*
80 ml olijfolie
1 el rode wijnazijn
½ bosje munt, blaadjes geplukt
35 g blanke amandelen, in staafjes, geroosterd Griekse yoghurt, voor erbij
Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak elk bietje of de kwarten in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Rooster de bietjes in 35-40 min. of tot ze gaar zijn.
Kook intussen de moghrabieh volgens de aanwijzing op de verpakking gaar, meestal duurt dat 10 min.
Bestrooi de lamskarbonades met de komijn, kaneel, zout en peper en 1 tl za’atar. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de koteletjes, af en toe kerend, 6-8 min. voor medium of langer naar smaak. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
Schep de overige 2 el olie met de azijn en overige 2 tl za’atar door de moghrabieh. Schil de bietjes en halveer ze. Serveer de lamskarbonades met de moghrabieh, munt, amandelen en yoghurt.
* Rauwe bietjes koop je bij natuurwinkels of op de (boeren)markt. Moghrabieh is grote Libanese parelcouscous, te koop bij mediterrane en Midden-Oosterse winkels. Za’atar vind je bij grotere supermarkten of mediterrane of Midden-Oosterse winkels.
Bereiden ± 40 min. / oven ± 40 min.
RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE ANDY LEWIS STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING BAS ROBBEN
Meer internationale recepten vind je in delicious. proef de wereld! Leuk als culi-cadeau of lekker voor jezelf!