100 verrukkelijke salades, gebundeld uit delicious. in hét saladeboek! Deze tarwesalade móet je maken. Frisse kaas, zoete bietjes en groene kruiden maken hem onweerstaanbaar.
Serveer deze salade bij een Arabisch hoofdgerecht, zoals deze Marokkaanse zalm met paprika.
tarwesalade met groene kruiden, bietjes, amandelen en witte kaas
hoofd- of bijgerecht | 6-8 personen | v
500 g tarwekorrels*
5 zuurdesemboterhammen
100 ml milde olijfolie
200 g blanke amandelen
3 bosjes platte peterselie
1 bosje dille
1 bosje munt
3 rauwe rode bieten, schoongeboend*
3 rauwe gele bieten of chioggiabietjes of gele wortel*, schoongeboend
250 g witte Turkse kaas (uit blik)* of volvette feta
dressing
sap van 2 citroenen
fruitige olijfolie
Verwarm de oven op 200°C. Kook de tarwe volgens aanwijzing op verpakking in ± 45 min. beetgaar. Giet af, spoel af en laat afkoelen.
Scheur het brood in grove stukken en meng met de milde olijfolie en wat zout. Verdeel over een ovenplaat. Rooster het brood in de oven in ± 8 min. goudbruin en voeg na ± 5 min. de amandelen toe. Laat alles afkoelen.
Pluk alle kruiden en snijd de blaadjes heel fijn. Rasp de bieten op een grove rasp.
Meng de tarwe, kruiden en bieten. Verbrokkel de kaas. Breng de salade op smaak met een dressing van citroensap, olijfolie en zout. Meng de kaas, het krokante brood en de amandelen erdoor.
Bereiden ± 55 min. / tarwe uit de natuurwinkel weken ± 3 uur / koken ± 1 uur.
*Tarwekorrels zijn te koop bij natuur-, Midden-Oosterse of mediterrane winkels. Tarwe die je koopt bij de natuurwinkel moet soms enkele uren geweekt worden, de tarwe van mediterrane of Midden-Oosterse winkels is meestal al voorgegaard. Bijzondere bietjes en oerwortels vind je op boerenmarkten of natuurwinkels: je kunt ze ook vervangen door rode bietjes. Witte Turkse kaas (Beyaz peynir) of volvette feta is te koop bij Marokkaanse of Turkse winkels.
DIT RECEPT VERSCHEEN EERDER IN DELICIOUS.
Dit recept komt uit het saladeboek van delicious. Daarin staan nog veel meer lekkere recepten voor lunch-, voor- en hoofdgerechten.