Zoet is voor velen een valkuil. Maar met deze gezonde variant van Yvette van Boven is dat helemaal geen probleem. Deze yoghurtshake is heerlijk in combinatie met sappige aardbeien en verrassend met de kardemom en groene thee. Bovendien is ‘ie zo gemaakt!
aardbeien-yoghurtshake met groene thee
drankje | 4 personen
1 theezakje groene thee
500 g aardbeien
250 ml dikke yoghurt
evt. 2 et vloeibare honing
½ el kardemom, peulen geplet, zaadjes in de vijzel fijngestampt
Stap 1
Trek van het theezakje 200 ml sterke thee en laat goed afkoelen.
Stap 2
Pureer de aardbeien met de thee in een blender helemaal glad. Roer de yoghurt er met een lepel doorheen. Als je het in de blender meedraait, wordt de shake namelijk heel dun.
Stap 3
Giet de shake in hoge glazen, lepel er evt. nog wat honing over en bestrooi met wat kardemom.
Bereiden ± 10 min. / afkoelen ± 1 uur.
RECEPT YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI
Dit recept verscheen eerder in delicious.PUUR 2012