Thüringer spitzbuben

Thüringer spitzbuben

aantal 20 | zoet | feestelijk, weekend | duits |

Ooit in een Duitse Konditorei geweest? Dan weet je precies hoe gek ze daar zijn op zoet! Taart, cake en héél veel lekkere koekjes. Deze Thüringer spitzbuben bijvoorbeeld. Spitzbuben is eigenlijk niet te vertalen. Als boefjes misschien. Boefige Duitse koekjes dus.

Kooktijd:30

Koelen2

Totale tijd:2 30

Ingrediënten

  • 125 g boter zacht
  • 100 g suiker
  • 125 g amandelmeel
  • 1 el cacaopoeder gezeefd
  • 1 vanillesuiker zakje
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder gezeefd
  • 125 g bloem gezeefd

garnering

  • 1 eierdooier losgeroerd met ½ el water
  • 20 amandelen heel

Instructies

  1. Klop de boter met de suiker in 5-8 min. romig. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en vorm van het deeg een rol. Verpak de rol in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd telkens ± 25 g van het deeg en vorm er ovale bolletjes van. Bestrijk de bovenkant met wat eierdooier en steek er een amandel in. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15 min. gaar. Laat op de bakplaat afkoelen.

Voedingswaarde

Recepten: Dosia Brewer (cookiecompanion). Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!