Ooit in een Duitse Konditorei geweest? Dan weet je precies hoe gek ze daar zijn op zoet! Taart, cake en héél veel lekkere koekjes. Deze Thüringer spitzbuben bijvoorbeeld. Spitzbuben is eigenlijk niet te vertalen. Als boefjes misschien. Boefige Duitse koekjes dus.
Kooktijd30 minutesminutes
Koelen2 hourshours
Totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
Ingrediënten
125gboterzacht
100gsuiker
125gamandelmeel
1elcacaopoedergezeefd
1vanillesuikerzakje
2tlkaneel
½tlbakpoedergezeefd
125gbloemgezeefd
garnering
1eierdooierlosgeroerd met ½ el water
20amandelenheel
Instructies
Klop de boter met de suiker in 5-8 min. romig. Meng de rest van de ingrediënten erdoor en vorm van het deeg een rol. Verpak de rol in plasticfolie en leg 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd telkens ± 25 g van het deeg en vorm er ovale bolletjes van. Bestrijk de bovenkant met wat eierdooier en steek er een amandel in. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 15 min. gaar. Laat op de bakplaat afkoelen.