nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

rundergoulash met brood

aantal 4 | hoofdgerecht | winter | |
Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor de snelle eenpansgerechten van delicious.friend Janneke in delicious. februari 2015. Wat dacht je van een verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash die je de avond ervoor al kan maken?
kooktijd20 minuten
Stoven2 uur 30 minuten
totale tijd2 uur 50 minuten

ingrediënten

  • 50 g boter
  • 2 uien grofgesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 800 g rundersukade in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur
  • 2 paprika’s in reepjes
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 g
  • 1 el paprikapoeder mild
  • 2 tl karwijzaad
  • 25 g bloem
  • 1 blik gepelde tomaten à 400 g
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 1 bekertje zure room à 125 g
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 1 stokbrood volkoren

instructies

  • Smelt in een braadpan de boter. Bak de ui met de knoflook 3-4 min. Schep het vlees, liefst in 2 delen, erdoor en bak 4-5 min. mee, tot het net mooi kleurt. Voeg de paprika toe en bak nog 3 min. Schep de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad en de bloem erdoor en bak 2 min. totdat de bloem volledig is opgenomen.
  • Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan het vlees en druk ze met een spatel klein.Vul het blik met warm water en voeg met het bouillontablet en laurierblad toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag. Stoof de goulash afgedekt in 2-2½ uur zachtjes gaar. Roer goed af en toe.
  • Breng de goulash op smaak met zout en peper. Bestrooi met de peterselie en serveer met een flinke lepel zure room en het brood.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rundergoulash met brood | delicious

Vijf extra receptideeën