Roerdeegpizza met aardappel, paddenstoel en truffel

roerdeegpizza met aardappel | delicious
vegetarisch
aantal 6 | hoofdgerecht | weekend | italiaans |
De beste pizza maak je thuis. En deze roerdeegpizza met aardappel, paddenstoelen en truffel is daar het perfécte voorbeeld van. Met onder meer truffelolie, mascarpone en kastanjechampignons is deze pizza één grote smaakexplosie.
En een roerdeeg? Dat is een deeg dat je niet hoeft te kneden, alleen te roeren. Supermakkelijk en héél leuk om met kinderen te maken. Kleine disclaimer: de kans is groot dat de keuken ontploft...
kooktijd30 minutes
Oven/rijzen4 hours 30 minutes
totale tijd5 hours

ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • ¼ tl gist gedroogd
  • griesmeel voor het bestuiven
  • 125 ml mascarpone
  • 3 el truffelpuree of pasta potje (Italiaanse delicatessenzaak of online)
  • 1 tl nootmuskaat geraspt
  • 200 g stracchino-kaas of mozzarella, grof geraspt
  • 2 aardappelen middelgroot, bloemig, bijvoorbeeld désirée, in dunne schijfjes geschaafd
  • 150 g kastanjechampignons in dunne plakjes
  • ½ bosje bladpeterselie blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 3 el truffelolie liefst met natuurlijk truffelaroma
  • olijfolie om in te vetten

instructies

  • Doe voor het roerdeeg de bloem met 4 el olijfolie, gist, 1 el zeezoutvlokken en 325-350 ml lauw water in een kom. Roer goed door elkaar. Laat afgedekt 4-5 uur of langer rijzen bij kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 250°C en beleg twee bakplaten met bakpapier.
  • Sla met een vuist het gerezen deeg terug om luchtbellen te verwijderen. Leg het op een licht met griesmeel bestoven werkvlak. Verdeel het in drie stukken van gelijke grootte, rol ze uit tot drie ovale lappen van ± 8×25 cm en leg ze op de ingevette bakplaten; twee op de ene, een op de andere.
  • Roer de room, truffelpuree, nootmuskaat, 1 tl zeezoutvlokken en 1 tl zwarte peper in een kom door elkaar. Schep het mengsel op de deegbodems en spreid met de bolle kant van een lepel uit tot de randen. Bestrooi met kaas en verdeel de aardappelschijfjes en champignons erover. Besprenkel met wat olijfolie. Bak ± 30 min. tot goudbruin en gaar zijn. Laat om de 10 min. de bovenste en onderste bakplaten van plaats wisselen. Meng in een kom de peterselie met de truffelolie en de laatste eetlepel olijfolie, besprenkel vlak voor het serveren de pizza’s ermee.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Een mandoline koop je bij een kookwinkel.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


roerdeegpizza met aardappel | delicious