vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht, hapje |
feestelijk, kerst |
internationaal |
vegetarisch
bijgerecht, hapje |
feestelijk, kerst |
internationaal |
vegetarisch
De hartige variant van cheesecake! Wijntip: sauvignon blanc uit een koel klimaat, droge Duitse en Oostenrijkse riesling en Italiaanse friuli.
En toe: ricotta-perentorta!
Ingrediënten
- 500 g ricotta
- 200 g verse geitenkaas
- 200 g geraspte Parmezaanse kaas
- 100 g pitloze olijven, bijv. Taggiasche olijven
- 5 eieren
- zwarte peper en een snuf zeezout
Instructies
-
Meng de kazen in de keukenmachine of in een beslagkom met een grote lepel. Snijd de olijven in kwarten en schep ze samen met de eieren door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout
-
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm van ± 24 cm Ø goed in. Giet het beslag erin en bak de taart in ± 35-45 min. goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan pas in smalle stukken.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!