De hartige variant van cheesecake! Wijntip: sauvignon blanc uit een koel klimaat, droge Duitse en Oostenrijkse riesling en Italiaanse friuli.
En toe: ricotta-perentorta!
Voorbereiding20 minutesminutes
oven45 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
Ingrediënten
500gricotta
200gverse geitenkaas
200ggeraspte Parmezaanse kaas
100gpitloze olijven,bijv. Taggiasche olijven
5eieren
zwarte peper en een snuf zeezout
Instructies
Meng de kazen in de keukenmachine of in een beslagkom met een grote lepel. Snijd de olijven in kwarten en schep ze samen met de eieren door het mengsel. Breng op smaak met peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm van ± 24 cm Ø goed in. Giet het beslag erin en bak de taart in ± 35-45 min. goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen en snijd dan pas in smalle stukken.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer