nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

pizza half & half: groenten en kaas met ui

aantal 4 | brunchgerecht, lunchgerecht | familietijd, weekend | internationaal |
Voor als je niet kunt kiezen; de pizza half & half. Met aan de éne kant heerlijke groenten en aan de andere kant kaas met ui. Deze vega pizza met groenten als vleesvervanger is superlekker!
Trek in nóg een groentepizza? Probeer één van deze zes variaties eens.
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 4 grote pitabroodjes
  • 1 ui in dunne reepjes
  • 3 takjes tijm blaadjes afgerist
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 3 el appelciderazijn
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 400 g kerstomaatjes uit blik
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 130 g verse pesto
  • 200 g grof geraspte mozzarella
  • 3 spruitjes, in dunne plakjes geschaafd, of een stukje venkel
  • 100 g boerenkoolblaadjes, in zeer dunne reepjes (of spinazie)
  • 150 g feta verkruimeld
  • 150 g taleggio-kaas, korst verwijderd, verbrokkeld
  • chili-olie en basilicumblaadjes, ter garnering

instructies

  • Leg op elke bakplaat 2 pitabroodjes of 4 tortilla’s en bak ze in ± 5 min. licht knapperig. Snijd de pitabroodjes open. Breng de ui, tijm, basterdsuiker, azijn en olijfolie met 125 ml heet water in een wijde steelpan met dikke bodem afgedekt aan de kook en laat onder regelmatig roeren inkoken en karamelliseren in ± 15 min. Breng op smaak met zout.
  • Doe de tomaatjes met de oregano en wat zout in een kom, prak ze goed met een vork en bestrijk de helft van de opengesneden pitabroodjes hiermee. Bestrijk de andere helften van de pitabroodjes met de pesto. Bestrooi alle pitahelften met mozzarella. Verdeel de spruitjes en boerenkool – de kool zal slinken in de oven – over de helften met pesto. Verdeel de gekarameliseerde uien, feta en taleggio over de helften met tomaat. Bak goudbruin in ± 12 min.; laat halverwege de baktijd de bovenste en onderste bakplaten van plaats wisselen.
  • Besprenkel de chili-olie over de helften met tomaat en ui en verdeel de basilicumblaadjes over de helften met pesto.
  • Snijd in punten of serveer dubbelgeklapt.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Of neem 8 kleine tortilla’s.
Recepten en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Merijn Tol 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!