peulen-kruidensalade met burrata en grissini

peulen-kruidensalade met burrata en grissini
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Vier de nazomer met deze verrukkelijke peulen-kruidensalade, een maaltijdsalade met een feestelijk tintje. Peulvruchten zijn fantastisch, helemaal als ze ultravers zijn. Heerlijk met royaal kruiden, romige burrata en knapperige grissini. Je verdubbelt of verdriedubbelt de hoeveelheden van deze salades ook heel gemakkelijk, als je meer eters aan tafel hebt!

Nog een lekkere salade met peultjes

Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg tuinbonen, verse (dat is ± 250-300 g bonen)
  • 200 g doperwten, verse (koeling)
  • 150 g peultjes schoongemaakt
  • 1 citroen
  • 4-5 el olijfolie extra vierge
  • 75 g rucola
  • flinke handvol verse kruiden bijv. dille, kervel, bieslook, grof gehakt
  • 2 bollen burrata* uitgelekt
  • grissini voor erbij

Instructies

  • Dop de tuinbonen. Kook ze in ruim water met zout in 4 min. gaar. Dubbeldop de grootste. Voor de smaak én de kleur is het leuk om zowel enkel- als dubbelgedopte tuinbonen te gebruiken.
  • Kook de erwten in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de peultjes in 4 min. beetgaar. Spoel de peulvruchten kort onder koud stromend water tot ze lauwwarm zijn en laat uitlekken. Meng ze met een flinke kneep citroen en de olijfolie.
  • Hussel vlak voor serveren de rucola en kruiden door de peulvruchten en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over een grote schaal of 4 borden en leg er de burrata bij. Serveer met de grissini.

Voedingswaarde

calorieën: 325kcal
eiwit: 18g
vet: 23g
koolhydraten: 11g
auteur: delicious.
* Burrata is bij sommige supermarkten te koop. Of neem buffelmozzarella bij deze salade.

Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi Fotografie: Serge Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!