nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

perenplaatcake met ricotta en hazelnoten

aantal 15 | gebak | familietijd, feestelijk | hollands |
Peren worden in cakes veel minder gebruikt dan appels. Zonde eigenlijk, want een goede perencake is minstens zo lekker als een appelcake. De ricotta in dit recept maakt de cake heerlijk zacht van structuur, terwijl de hazelnoten juist weer voor een knapperige touch zorgen. Rutger bakte eerder voor delicious. mini cheesecakejes met een frisse topping van bramen en muntsiroop.

ingrediënten

  • 175 g boter op kamertemperatuur
  • 250 g ricotta op kamertemperatuur
  • 225 g witte basterdsuiker
  • ½ citroen, rasp
  • ¼ tl zout
  • 50 g honing
  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 225 g bloem
  • 100 g hazelnoten fijngemalen
  • tl bakpoeder

voor de topping

  • 3-4 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in partjes
  • ¼ citroen, sap
  • 75 g hazelnoten grof gehakt

verder nodig

  • honing om mee te besprenkelen

instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een braadslede of vorm van ongeveer 23x30 centimeter met bakpapier.
  • Doe de boter, ricotta, basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romige massa. Voeg de honing toe en vervolgens één voor één de eieren. Klop na ieder ei het beslag goed door. Spatel tot slot de bloem, gemalen hazelnoten en het bakpoeder door het ricottamengsel. Schep het cakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Meng de partjes peer met het citroensap en verdeel deze over het cakebeslag. Strooi daar de grof gehakte hazelnoten over en bak de plaatcake in 55-65 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake afkoelen in de vorm. Besprenkel de plaatcake voor het serveren met honing.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Uit: Masterclass Cakes, Rutger van den Broek. Fotografie: Saskia Lelieveld. Uitgeverij :Carrera. € 16,99, ISBN 9789048848423
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

perenplaatcake rutger - delicious

Vijf extra receptideeën

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!