nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

oesters bloody mary

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, weekend | engels |
Oesters zijn superfeestelijk. Zeker als je ze serveert met deze verrukkelijke bloody mary. Dus, op naar de viswinkel of markt voor een paar Zeeuwse platte oesters. Is oesters openen nog een dingetje? Hieronder maken we je wegwijs. Kwestie van een paar keer doen!
kooktijd15 minuten

ingrediënten

  • 12 Zeeuwse platte oesters
  • 250 ml tomatensap
  • 2 el wodka
  • 1 tl mierikswortel potje
  • ½ limoen geperst
  • 5 druppels tabasco
  • 3 druppels worchestersaus
  • Nodig: theedoek of een rvs oesterhandschoen
  • oestermes of mes met dikke scherpe punt en kort lemmet.

instructies

  • Oesters openen en bereiden
  • Vouw een theedoek meerdere keren op zodat deze dik en een stuk groter is dan de oesters. Leg de theedoek in je linkerhand en de oester erop met de bolle kant naar beneden, met het scharnierpunt naar je toe. zo is je hand goed beschermd door de theedoek als je de oester opensteekt. Steek nu met het oestermes tussen de sluitlijn (dikke hobbelige kalknaad) en probeer iets dieper te steken. Snijd de oesterspier langs de binnenwand aan de bovenkant van de schelp door. De oester gaat nu makkelijk open.
  • Bloody mary oesters
  • Meng de ingrediënten voor de Bloody Mary en breng op smaak met zout en peper. Open de oesters en serveer met de Bloody Mary als dressing.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recepten, foodstyling, tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kissels. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

oesters

Vijf extra receptideeën