Oesters bloody mary

Oesters bloody mary

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, weekend | engels |
Oesters zijn superfeestelijk. Zeker als je ze serveert met deze verrukkelijke bloody mary. Dus, op naar de viswinkel of markt voor een paar Zeeuwse platte oesters. Is oesters openen nog een dingetje? Hieronder maken we je wegwijs. Kwestie van een paar keer doen!
Kooktijd15 minutes

Ingrediënten

  • 12 Zeeuwse platte oesters
  • 250 ml tomatensap
  • 2 el wodka
  • 1 tl mierikswortel potje
  • ½ limoen geperst
  • 5 druppels tabasco
  • 3 druppels worchestersaus
  • Nodig: theedoek of een rvs oesterhandschoen
  • oestermes of mes met dikke scherpe punt en kort lemmet.

Instructies

  • Oesters openen en bereiden
  • Vouw een theedoek meerdere keren op zodat deze dik en een stuk groter is dan de oesters. Leg de theedoek in je linkerhand en de oester erop met de bolle kant naar beneden, met het scharnierpunt naar je toe. zo is je hand goed beschermd door de theedoek als je de oester opensteekt. Steek nu met het oestermes tussen de sluitlijn (dikke hobbelige kalknaad) en probeer iets dieper te steken. Snijd de oesterspier langs de binnenwand aan de bovenkant van de schelp door. De oester gaat nu makkelijk open.
  • Bloody mary oesters
  • Meng de ingrediënten voor de Bloody Mary en breng op smaak met zout en peper. Open de oesters en serveer met de Bloody Mary als dressing.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, foodstyling, tekst: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kissels. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!