Mihoensalade met gemberkip

Mihoensalade met gemberkip

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | chinees | lactosevrij
Het weekend is het ideale moment om kinderen te laten helpen in de keuken. En dan maak je natuurlijk alleen gerechten die ze écht lekker vinden, zoals deze mihoensalade. De zachte smaak van de mihoen, de zoete ananas en kip, de staafjes komkommer: welk kind vindt dit niet lekker?
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 5 el zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet
  • 4 el gembersiroop
  • 3 el sojasaus licht
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 el sesamzaad
  • 1/4 ananas
  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 200-250 g mihoen
  • 1 bos radijs in plakjes

Instructies

  • Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in de olie op halfhoog vuur in 12-14 min. gaar, keer regelmatig. Schenk er 3 eetlepels gembersiroop, 1 el sojasaus en 1 el water bij en warm 1 min. mee, terwijl je de filets door de jus wentelt. Neem de kip uit de pan en snijd in mooie schuine plakjes.
  • Kook de sugarsnaps in ruim kokend water met 1 el zout in 3-4 min. net beetgaar. Stort in een zeef, spoel koud en laat uitlekken. Snijd ze schuin doormidden.
  • Rooster ondertussen in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.
  • Snijd de harde kern van de ananas en schil deze. Snijd het ananasvruchtvlees in blokjes. Halveer de komkommer over de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in luciferdunne reepjes of dunne halve maantjes.
  • Klop een dressing van de rest van de olie, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel gembersiroop en de sjalot. Breng op smaak met zout en peper en evt. wat sojasaus.
  • Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op het pak, stort in een zeef en spoel kort af met koud water. Laat de mihoen goed uitlekken en schep het door de jus in de pan.
  • Verdeel de mihoen over 4 borden en verdeel de ananas, komkommer, sugarsnaps en radijs erover. Verdeel de dressing erover en leg de kipplakjes op de salade. Bestrooi met het sesamzaad. Snijd de laatste limoen in partjes en leg erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
fris gepeperd
Voeg voor extra pit 1 fijngesneden rode peper (zonder zaadlijsten) aan de salade toe. Voor een fris accent voeg ik vaak ook nog 2 el munt in reepjes toe. ananas toe? Snijd ook de rest van de ananas in blokjes. Voor in een fruitsalade, met yoghurt en gevijzelde muntsuiker. Of vries de blokjes in voor een smoothie met drinkyoghurt limoen, sinaasappelsap en een paar blaadjes basilicum.
ananas-komkommerspiesjes
Ik houd vaak wat komkommer apart. De tweeling vindt het erg leuk om de komkommer met de rest van de ananas aan spiesjes te rijgen en in een mooi glas op tafel te zetten. slawrap Een restje mihoensalade en gemberkip (afgekoeld) is gerold in een blaadje kropsla de volgende dag een heerlijke lunch of snack. Geef er zoete chilisaus bij om te dippen.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Foodstyling: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!