vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
familietijd, feestelijk, kerst |
hollands, mediterraans |
vegetarisch
Een frisse salade is het perfecte bijgerecht! Door de honing is deze lekker zoet en overal bij te combineren! Nog meer zin in salades? Bekijk deze groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas.
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij
- 1 tl kaneel
- 2 tl komijnpoeder
- 100 g hazelnoten gehakt
- 100 g verse spinazie of babyspinazie
- 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
- 1 grote granaatappel opengebroken en pitjes eruit geklopt
- dressing
- 3 el geraspte parmezaan
- 1 el vloeibare honing
- 3 el wijnazijn
- 100 ml extra vierge olijfolie
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de knolselderij en snijd in plakken van ½ - ¾ cm. Snijd de plakken in dunne staafjes van ½ - ¾ cm dikte. Meng de knolselderij op een bakplaat met wat olijfolie, de kaneel, komijn en wat zout. Rooster ze in 25 min. goudbruin. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
- Klop een dressing van de parmezaan, honing, wat zout, peper, wijnazijn en olijfolie.
- Meng vlak voor het serveren in een grote schaal de knolselderij luchtig met de spinazie, basilicum en de dressing en bestrooi met hazelnoot en granaatappel.
Voedingswaarde
calorieën: 368kcal
eiwit: 7g
vet: 32g
koolhydraten: 9g
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Yvette van Boven
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!