Een frisse salade is het perfecte bijgerecht! Door de honing is deze lekker zoet en overal bij te combineren! Nog meer zin in salades? Bekijk deze groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas.
Voorbereiding20 minutesminutes
oven25 minutesminutes
Totale tijd45 minutesminutes
Ingrediënten
1kleine knolselderij
1tlkaneel
2tlkomijnpoeder
100ghazelnotengehakt
100gverse spinazieof babyspinazie
1bosje basilicumblaadjes geplukt
1grote granaatappelopengebroken en pitjes eruit geklopt
dressing
3elgeraspte parmezaan
1elvloeibare honing
3elwijnazijn
100mlextra vierge olijfolie
olijfolie om in te bakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de knolselderij en snijd in plakken van ½ - ¾ cm. Snijd de plakken in dunne staafjes van ½ - ¾ cm dikte. Meng de knolselderij op een bakplaat met wat olijfolie, de kaneel, komijn en wat zout. Rooster ze in 25 min. goudbruin. Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin.
Klop een dressing van de parmezaan, honing, wat zout, peper, wijnazijn en olijfolie.
Meng vlak voor het serveren in een grote schaal de knolselderij luchtig met de spinazie, basilicum en de dressing en bestrooi met hazelnoot en granaatappel.
Voedingswaarde
calorieën: 368kcal
eiwit: 7g
vet: 32g
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Merijn Tol. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Illustraties: Yvette van Boven