aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, herfst, kerst, weekend, winter |
italiaans |
Probeer deze onweerstaanbare favoriet met hertenbiefstuk en peterselie knoflookolie. Perfect als je iets te vieren hebt maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.
Ingrediënten
- 2 el peterselie fijngesneden
- 50 ml olijfolie extra vierge
- ½ teen knoflook geperst
- 2 tl sinaasappel bio, rasp
- 30 g pistachenoten grof gehakt
- 2 el olie mild
- 2 el broodkruim fijn, stevig zuurdesembrood
- 4 x 150 g hertenbiefstukken op kamertemperatuur
- 2 el boter
- 1 tl pimentón de la vera
Instructies
- Voorbereiden
- Kan 1 dag van tevoren.
- Meng de peterselie, olijfolie en knoflook in een kom. Breng de peterselie-knoflookolie op smaak met zout. Roer de sinaasappelrasp erdoor.
- Rooster de pistachenoten, af en toe omscheppend, in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak nog wat fijner.
- Verwarm de milde olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur het broodkruim goudbruin en knapperig. Breng op smaak met zout en de pimentón. Roer de pistache erdoor en breng op smaak met peper.
- Laat afkoelen en bewaar afgesloten tot gebruik.
- Bereiden
- Begin 10 min. van tevoren.
- Zorg dat de hertenbiefstuk op kamertemperatuur is. Dep het hert droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen en leg de hertenbiefstuk in de pan. Bak het vlees op hoog vuur in 2-3 min. aan een kant bruin, keer het vlees en bak de andere kant ook nog ± 2 min. (afhankelijk van de dikte, het vlees moet vanbinnen rosé zijn).
- Laat de biefstukjes even rusten onder aluminiumfolie. Bestrooi ze met de pistachepangrattatocrunch. Sprenkel de peterselieknoflookolie er royaal omheen.
Voedingswaarde
RECEPTEN REDACTIE DELICIOUS. FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING EN STYLING JANNEKE PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!