Hartige wafels met bacon en tomaatjes

Hartige wafels met bacon en tomaatjes

aantal 4 | ontbijt | pasen, weekend | amerikaans |
Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt! 
Zin in zoet? Ga voor speculaaswafels met kaneelroom.
Kooktijd40 minutes

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • royale hand oude kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 12 plakjes bacon of gerookt ontbijtspek
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 2 el kervel grof gesneden
  • 1 el honing vloeibare

Instructies

  • Klop in de keukenmachine of met de mixer een glad beslag van het bakmeel, de roomboter, eieren, melk en een snuf zout. Schep de kaas erdoor.
  • Verwarm het wafelijzer en bak van het beslag 8 goudbruine wafels. Laat ze op een rooster iets afkoelen.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon of het spek mooi bruin en krokant. Voeg de honing
  • toe en bak nog 1 min. Schep de bacon of het spek uit de pan. Bak in het spekvet de tomaatjes 4 min.
  • Leg intussen de lauwwarme wafels op 4 borden. Verdeel er de bacon of het spek en de tomaatjes over. Bestrooi met de kervel.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!