Hartige wafels met bacon en tomaatjes

Hartige wafels met bacon en tomaatjes

aantal 4 | ontbijt | pasen, weekend | amerikaans |

Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt! Zin in zoet? Ga voor speculaaswafels met kaneelroom.

Kooktijd:40

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • royale hand oude kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 12 plakjes bacon of gerookt ontbijtspek
  • 400 g cherrytomaatjes
  • 2 el kervel grof gesneden
  • 1 el honing vloeibare

Instructies

  1. Klop in de keukenmachine of met de mixer een glad beslag van het bakmeel, de roomboter, eieren, melk en een snuf zout. Schep de kaas erdoor.
  2. Verwarm het wafelijzer en bak van het beslag 8 goudbruine wafels. Laat ze op een rooster iets afkoelen.
  3. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon of het spek mooi bruin en krokant. Voeg de honing
  4. toe en bak nog 1 min. Schep de bacon of het spek uit de pan. Bak in het spekvet de tomaatjes 4 min.
  5. Leg intussen de lauwwarme wafels op 4 borden. Verdeel er de bacon of het spek en de tomaatjes over. Bestrooi met de kervel.

Voedingswaarde

Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!