aantal 4 |
ontbijt |
pasen, weekend |
amerikaans |
Bak deze wafels zaterdag en serveer ze zondagochtend als verwenontbijt! Zin in zoet? Ga voor speculaaswafels met kaneelroom.
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 50 ml melk
- royale hand oude kaas geraspt
- 1 el olijfolie
- 12 plakjes bacon of gerookt ontbijtspek
- 400 g cherrytomaatjes
- 2 el kervel grof gesneden
- 1 el honing vloeibare
Instructies
- Klop in de keukenmachine of met de mixer een glad beslag van het bakmeel, de roomboter, eieren, melk en een snuf zout. Schep de kaas erdoor.
- Verwarm het wafelijzer en bak van het beslag 8 goudbruine wafels. Laat ze op een rooster iets afkoelen.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon of het spek mooi bruin en krokant. Voeg de honing
- toe en bak nog 1 min. Schep de bacon of het spek uit de pan. Bak in het spekvet de tomaatjes 4 min.
- Leg intussen de lauwwarme wafels op 4 borden. Verdeel er de bacon of het spek en de tomaatjes over. Bestrooi met de kervel.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!