nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
vegetarisch

gevuld brood

aantal 8 | lunchgerecht, ontbijtgerecht | familietijd, lente | |
Tijgerbrood. Kapje eraf. En vullen maar. Laagje dillemayo, sla, tomaat, komkommer, avocado, ei, en… een laag Beemster Jong Belegen 30+. Lekkerder wordt ’t niet!
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 1 bosje dille fijngesneden
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • 8 el mayonaise
  • 1 heel tijgerbrood ongesneden
  • 1-2 kropjes babyromainesla
  • 200 g radijsjes in plakjes
  • ½ komkommer in de lengte in repen gesneden
  • ± 150 g rucola 4 tomaten in plakjes
  • 465 g geroosterde paprika uit pot, uitgelekt en drooggedept
  • 300 g Beemster Jong Belegen 30+ plakken
  • 1 flinke avocado in plakjes en met citroensap bedruppeld
  • 4 eieren hardgekookt en afgekoeld

instructies

  • Meng driekwart van de dille, het citroen- sap en de -rasp met de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Snijd een kapje over de lengte van de bovenkant van het brood en pluk het meeste kruim uit het brood. Besmeer de binnenkant van het brood en de onderkant van het afgesneden kapje met een dun laagje dillemayonaise. Haal de slablaadjes los van de krop.
  • Vul het brood met laagjes ingrediënten. Bedruppel de laagjes radijs, komkommer, rucola en tomaat telkens met wat dillemayonaise. Begin met de helft van de sla en eenderde van de Beemster Jong Belegen 30+. Leg dan de eieren in het midden in de lengte op een rijtje. Bestrooi met de rest van de dille en wat zout. Vul de ruimte tussen het ei en het brood op met een laagje paprika, radijs, komkommer, avocado en rucola. Leg er weer een laagje op van de rest van de paprika en eenderde van de kaas. Maak hier bovenop weer laagjes tomaat, radijs en rucola. Leg de rest van de kaas erop en daarop de rest van de rucola en sla.
  • Druk stevig aan, dek af met het kapje van het brood, wikkel strak in plasticfolie en laat in ± 2 uur in de koelkast goed koud worden. Snijd het gevulde brood in dikke plakken en geef de rest van de dillemayo erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 616kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
In Samenwerking met Beemster Kaas. Recept: Dosia Brewer. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
merijn ontdekt uien - delicious
Kom je naar de delicious. academy?

Tijdens de masterclasses in onze online academy leer je koken van de besten. Culinaire experts geven hun tips & tricks tijdens exclusieve online sessies onder leiding van de delicious. redactie.

Benieuwd naar het programma? Klik snel door, kies jouw favoriete masterclass & reserveer direct!

gevuld brood beemsterkaas - delicious