aantal 8 |
hapje, voorgerecht |
feestelijk, kerst |
russisch |
Een blini is een klein pannenkoekje of poffertje dat oorspronkelijk uit Rusland komt. Wij delen hier onze tips voor blini’s met verschillende toppings. Maak makkelijk en snel kleine hapjes die je serveert op lepels. Inspiratie vind je hier…
Instructies
blini beslag
- Meng 50 g boekweitmeel, ½ zakje gist en 90 ml lauwe melk. Laat 1 uur rijzen. Splits 1 ei. Roer de dooier, ½ tl suiker, ½ tl zout, 10 g gesmolten boter en 50 g bloem door beslag. Sla het eiwit stijf en spatel erdoor. Laat nog ½ uur rijzen. Bak er ronde blini’s van in een koekenpan.
toppings
- Lepeltje crème fraîche, toefje haring kaviaar, bieslookstengeltjes.
- Plakje rood-schimmelkaas, partje perzik, zwarte peper en dragonblaadjes.
- Plakje gerookte kip, dunne plakjes stemgember, blaadje Thaise basilicum en geroosterd sesamzaad.
- Lepel ricotta met wat geraspte citroen erdoor, gehalveerd kerstomaatje, basilicumblaadje en balsamicosiroop.
- Lepel zachte geitenkaas, dubbelgedopte tuinbonen, beetje bonenkruid en muntblaadje.
- Paar garnalen met rode peper uit de wok, mangochutney en limoenrasp.
- Plakje rosbief, lepeltje crème fraîche en grofgehakte wasabinoten.
- Salade van gesnipperd hardgekookt ei, mayonaise, kwark en waterkers.
- Plakjes banaan, lepel dulce de leche en zure room.
- Lepel hüttenkäse, paar aardbeien, geplette roze peper en venkelgroen.
Voedingswaarde
Recepten: Janneke Philippi, Eke Mariën, Yvette van Boven, Katinka Huiskamp. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!