Crumpets

Crumpets

vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht | familietijd, weekend | engels | vegetarisch
Yvette: ‘Crumpets zijn écht terug van weggeweest. Zet ze maar op je vaste lunchrepertoire! Liefst met veel wegsmeltende zoute boerenboter erop. Dat is misschien stiekem wel ‘t lekkerst. Serveer crumpets ALTIJD warm, versgebakken of even opgewarmd in een warme koekenpan of broodrooster!'
Voorbereiding30 minutes
rijzen1 hour
Totale tijd1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 275 ml lauwwarme melk
  • 60 ml lauwwarm water
  • 7 g instant gist
  • ½ tl suiker
  • 225 g bloem
  • zoute boter

ook nodig

  • 2-4 bakringen van ± 8 cm Ø

Instructies

  • Meng de melk en het water in een grote kom. Voeg de gist en suiker toe, roer door en laat 10 min. staan. Roer dan met een garde de bloem erdoor: scheut voor scheut, zodat het niet klontert en je uiteindelijk een dik beslag hebt dat in een lint langzaam van de garde loopt. Roer er op het laatst 1 tl zout door.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat 1-1½ uur op een warme plaats rijzen, tot het beslag in volume is verdubbeld en er bovenop luchtbellen verschijnen. Vet de conservenblik- of bakringen aan de binnenkant goed in.
  • Verwarm een koekenpan – een goed ‘ingebakken’ pan of antiaanbakpan – op halfhoog vuur en zet de ringen erin. Vul de ringen voor tweederde met het beslag. Bak de crumpets op niet al te hoog vuur tot de bovenkant droog is en bezaaid met kleine gaatjes.
  • Snijd ze dan los uit de ring, dit gaat het best met een goede ovenhandschoen aan en een gewoon tafelmes met ronde punt. Bak de crumpets nu nog 1-2 min. op de andere kant. Geef de potted crab erbij. * Haal eerst de deksel eraf, schep de inhoud eruit en snijd dan de bodem eruit. Was de blikjes goed af.

Voedingswaarde

calorieën: 808kcal
eiwit: 14g
vet: 50g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
Recept en tekst: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren (portret), Ernie Enkelaar (recept). Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!