nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

butterchicken met paksoi

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | indiaas |
Butter chicken is een bekend Indiaas kiprecept met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept, jij straks ook. Met kant-en-klare boemboe staat dit binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.


Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.

totale tijd30 minuten

ingrediënten

  • 300 g basmatirijst, volkoren
  • 300 g kipgehakt
  • 3 el paneermeel
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 paksoi witte stelen in reepjes, blad grof gesneden
  • 80 ml boemboe voor butterchicken (supermarkt, toko)
  • 500 g passata gezeefde tomaten
  • 100 ml slagroom
  • 250 g cherrytomaatjes

instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het gehakt met het paneermeel en zout en peper naar smaak. Rol balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Voeg de witte paksoistelen toe en bak 3 min. mee. Schep de boemboe erdoor en bak nog 1 min.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Voeg het groene paksoiblad, de slagroom en de cherrytomaatjes toe en stoof de curry afgedekt nog 10 min.
  • Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de butter chicken met paksoi erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 675kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 28g
|
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Butter chicken met paksoi - delicious

Vijf extra receptideeën