nr.1 foodmagazine

delicious. recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
veganistisch

aubergines met tahinidressing

aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | | midden-oosters | lactosevrij
Maak deze geweldige aubergines met groene tahinidressing als voorgerecht of bijgerecht.

En met runderwangen met pastinaakpuree en pannenkoekjes met zoete dukkah maak je er een heel Midden-Oosters diner van!
kooktijd45 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 140 g tahini*
  • 125 ml citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 7 el olijfolie
  • 2 aubergines, in parten, vruchtvlees licht ingesneden
  • 2 tl paprikapoeder (mild)
  • 1 tl koriander, gemalen
  • ½ tl komijn, gemalen
  • 6 el olijfolie
  • 400 g kikkererwten uit blik of pot, afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 35 g amandelschaafsel, geroosterd
  • blaadjes munt bladpeterselie en sumak, voor erover
  • partjes citroen, voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de peterselie, koriander, tahini, citroensap, knoflook en 1 el olijfolie in de keukenmachine en mix tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en bewaar. Doe de aubergineparten in een kom en schep ze om met de paprikapoeder, koriander, komijn en 4 el olijfolie. Bestrooi met zout. Leg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat, schep de kikkererwten eromheen, besprenkel met de rest van de olie en wat zout. Rooster in ± 30 min. gaar en goudbruin. Voeg ± 10 min. voor het einde de tomaatjes toe. Laat wat afkoelen. Schep de aubergines, kikkererwten en tomaatjes op een schaal. Bestrooi met amandelschaafsel, munt, peterselie en sumak. Besprenkel met de groene tahinidressing en leg de partjes citroen erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 590kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
 
* Tahini is sesampasta, te koop bij sommige supermarkten, winkels met Midden-Oosterse producten en biologische winkels.
recept Yoni Kalfus fotografie Ben Dearnley styling Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

aubergines met tahinidressing - delicious

Vijf extra receptideeën