7x verrassende gerechten met bietjes

In restaurants staan ze veel op de kaart, maar thuis worden ze vaak vergeten: bietjes. En dat terwijl je er zoveel mee kan! Maak voor de borrel eens quinoa-regenboogsushi met deze superkleurrijke groente. Of nog specialer: verwerk ze in een nagerecht.

Op zoek naar meer kookinspiratie? Bekijk dan ook onze zes favoriete recepten met pompoen. 

ricottapannekoekjes bietenrelish forel - delicious

ricottapannenkoekjes met bietenrelish & warmgerookte forel

Heerlijke lichte ricottapannenkoekjes met zelfgemaakte bietenrelish en forel. Als je de relish van te voren maakt, dan is het nog binnen een half uur klaar ook!

>> naar het recept

quinoa sushi | delicious

quinoa-regenboogsushi

De titel van het recept verklapt het al: dit gerechtje zit barstensvol kleur! Gele courgette, rode paprika, wat biet en winterwortel. Een feestelijk hapje voor de lunch of als starter van een kleurrijk diner.Wil je ook sushi met vis op tafel? Maak er dan sushiterrine met spicy zalm bij!

>> naar het recept

vegetarische curry - delicious

vegetarische curry met pompoen en bieten

In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden. Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.

>> naar het recept

bietencouscous met kip | delicious

frisse bietencouscous met krokante kruidenkip

Gekookte bieten, krokante kip, knapperige pistachenoten en zoetzure granaatappelpitjes, gecombineerd met de zachte smaak van couscous. Dit is echt zo’n fijn recept voor doordeweeks: zo gemaakt maar tóch bijzonder.

>> naar het recept

filotaartjes van chioggia-biet met kardemom-anijskaramel

Soms is het spannend om je niet door ingrediënten, maar door de geur, kleur en vorm van bloemen te laten inspireren voor koken en stylen. Zoals deze filotaartjes in de kleur van ranonkels!

>> naar het recept

wortelsalade met biet en venkel | delicious

wortelsalade met biet en venkel

Wij gaan nu voor luchtige en frisse salades als deze wortelsalade met biet en venkel. De venkel geeft je salade een lichte anijssmaak. Ook fijn: binnen 15 min. op tafel, genoeg tijd om van de zon te genieten dus.

>> naar het recept

bietentaartjes-delicious

bietentaartjes met geitenkaas

Vandaag geen muffins, taartjes, prinsessenkoekjes en zelfgemaakte appeltaarten, maar hartige bietentaartjes met zachte geitenkaas. En die zijn eigenlijk net zo lekker! Deze gravlax met koriander en bietensalade moet je ook zeker eens proberen!

>> naar het recept

bietencouscous met kip | delicious