nr.1 foodmagazine

Dít is hoe de gemiddelde Nederlander ontbijt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hoe ontbijt de gemiddelde Nederlander? Op de redactie ontbijten we in nogal gevarieerd: redactie chef Minta start haar dag meestal met een kom yoghurt met fruit, culi-redacteur Trudelies eet graag havermoutpap of maakt overnight oats en online redacteur Simone ontbijt met een  smoothie. In het weekend wordt er meer uitgepakt en zetten we een groente-omelet of een bananenpannenkoekjes op tafel. 

Hier: vijf pap recepten waarmee je de dag gegarandeerd goed begint!

Druk, druk, druk
76% van de Nederlanders zegt te ontbijten. Maar wat blijkt? 75% van deze mensen doet dit in minder dan 15 minuten! Dit heeft alles te maken met tijdsdruk, wat voor velen ook een reden is het eerste maal van de dag helemáál over te slaan. Voor de gezelligheid doen we het ook niet: 49% van de samenwonende Nederlanders (gezin, huisgenoten of met partner) ontbijt alleen. 18% focust zich op ontbijten, 64% leest ook de krant of is met zijn telefoon in de weer.

Ingrediënten
De meeste Nederlanders vinden het belangrijk hun dag ‘gezond’ te beginnen. Vitamines, vezels en niet al te veel suikers staan in de top drie van afwegingen voor een ontbijt. Hierbij valt op dat vitamines op één staan, terwijl 69% aangeeft geen fruit te eten bij deze eerste maaltijd. Ontbijters die wél fruit kiezen, kiezen het meest voor: banaan, appel, aardbei, sinaasappel en kiwi.

Gemak dient de mens
Wat we belangrijk vinden is dat het gezond en smaakvol is en dat we in weinig tijd genoeg energie krijgen om de dag goed te starten. Alhoewel we tevreden zijn over ons eigen ontbijtgedrag, zou 19% wel eens wat anders willen proberen, blijkt uit onderzoek. We ontbijten dus wel, maar nemen er niet écht te tijd voor. Terwijl een gezond, snel én smaakvol ontbijt best goed te combineren is, toch?

Tekst: Robin Maaswinkel. Beeld: iStock. Bron: ZESPRI

Cover_DLC202007_website
Op vakantie in eigen keuken!

Deze zomer gaan veel van ons niet op reis, maar vieren we een staycation: vakantie thuis of in eigen land. En dan wil je natuurlijk wel koken & eten als op vakantie. Daarom staat dit juli-nummer van foodmagazine delicious. vol met 56 homemade vakantie-recepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.