geblakerde zalm met avocadopuree & little gem

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zodra de zon zich vaker laat zien, ga je vanzelf lichter koken. Wij gaan los met lichte, verse gerechten boordevol smaak en met groenten van het seizoen. Wat dacht je van deze geblakerde zalm met avocadopuree? Een feestje! 

Maak ook: 3x snelle lentesalade met heerlijke dressing

geblakerde zalm met avocadopuree & little gem

hoofdgerecht (4 personen)

2 avocado’s
125 ml karnemelk
2 el fijngesneden platte peterselieblad
sap van 2 limoenen
4 ansjovisfilet in olie, uitlekt
2 tenen knoflook
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 el kokosbloesemsuiker
600 g ontvelde zalmfilet
60 ml olijfolie + extra voor bestrijken
4 kropjes little gem, in parten gesneden
4 radijsjes, in dunne plakjes
kervelblaadjes*, voor serveren

ook nodig: aluminiumfolie

Maak de avocado’s schoon. Doe het vruchtvlees in de blender of keukenmachine met de karnemelk, peterselie, het sap van 1 limoen, ansjovis, knoflook en lente-ui. Breng op smaak met zout en peper en draai tot puree. Zet weg. Meng de komijn, koriander, paprikapoeder, cayennepeper en suiker in een kom en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalm met olie en wrijf dan helemaal in met het specerijenmengsel.

Verhit de grill voor op de heetste stand en leg de vis op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Gril 5-6 min. of tot de vis aan de buitenkant donker is gekleurd en aan de binnenkant net gaar is. Dek de zalm losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Roer met een garde 60 ml olijfolie met de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de avocadopuree over de borden, daarover de slabladeren en radijsjes en leg de in vlokken verdeelde zalm erop. Besprenkel met de dressing en garneer met de kervel.

* Kervel koop je bij goedgesorteerde groentewinkels.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING DOSIA BREWER

geblakerdezalm-deliciousmagazine