Zodra de zon zich vaker laat zien, ga je vanzelf lichter koken. Wij gaan los met lichte, verse gerechten boordevol smaak en met groenten van het seizoen. Zoals een heerlijk recept met zalm. Wat dacht je van deze geblakerde zalm met avocadopuree? Een feestje!
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
2avocado’s
125mlkarnemelk
2elfijngesneden platte peterselieblad
sap van 2 limoenen
4ansjovisfilet in olieuitlekt
2tenenknoflook
2lente-uitjesfijngesneden
2tlgemalen komijn
2tlgemalen koriander
1elpaprikapoeder
1tlcayennepeper
1elkokosbloesemsuiker
600gontvelde zalmfilet
60mlolijfolie + extra voor bestrijken
4kropjes little gemin parten gesneden
4radijsjesin dunne plakjes
kervelblaadjes*voor serveren
Ook nodig:aluminiumfolie
Instructies
Maak de avocado’s schoon. Doe het vruchtvlees in de blender of keukenmachine met de karnemelk, peterselie, het sap van 1 limoen, ansjovis, knoflook en lente-ui. Breng op smaak met zout en peper en draai tot puree. Zet weg. Meng de komijn, koriander, paprikapoeder, cayennepeper en suiker in een kom en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de zalm met olie en wrijf dan helemaal in met het specerijenmengsel.
Verhit de grill voor op de heetste stand en leg de vis op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Gril 5-6 min. of tot de vis aan de buitenkant donker is gekleurd en aan de binnenkant net gaar is. Dek de zalm losjes af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten. Roer met een garde 60 ml olijfolie met de rest van het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de avocadopuree over de borden, daarover de slabladeren en radijsjes en leg de in vlokken verdeelde zalm erop. Besprenkel met de dressing en garneer met de kervel.
* Kervel koop je bij goedgesorteerde groentewinkels.