nr.1 foodmagazine

Liefde gaat door de maag: 5x zoet voor Valentijnsdag

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Valentijnsdag: het is dé dag van het jaar om jouw dierbaren te laten weten hoeveel je om ze geeft. En je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag! Met deze 5 gerechten verover je met gemak de harten van je geliefden. 

Meer zoet? Bekijk eens onze favoriete Italiaanse lekkernijen

paris-brest met chocolade-hazelnotenroom
paris-brest delicious.
Parijs, de stad van de liefde. Frankrijk en patisserie kunnen nou eenmaal niet zonder elkaar. Verras een geliefde met deze Franse klassieker: een kleine variant op de paris-brest gevuld met een romige chocolade-hazelnotenroom.

amaretti met pistachenoten en venkelzaad
amaretti pistache - delicious
Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk. Verpak ze in een mooie trommel en je cadeau is meer dan klaar.

drie kleuren chocoladefondue
ruige chocoladefondue delicious.
Niets romantischer dan samen dippen in deze chocoladefondue van drie kleuren. De witte chocofondue krijgt een extra kick door een scheutje sinaasappellikeur. De melk variant geef je een twist door een vleugje kaneel en de pure chocoladefondue maak je lekker kruidig door een snufje kruidnagel.

muffins met pruimencrumble
muffins met pruimencrumble
Muffins: een eeuwenoude baktraditie die nooit verdwijnt. Deze heerlijke muffins met pruimencrumble hebben een rode kern – en laat dat nou nét de kleur van de liefde zijn.

torta caprese met peer en hazelnoten
torta caprese met peer en hazelnoten delicious.
Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn; er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!

Tortacaprese-deliciousnederland