Runderstoof met espresso, rozemarijn en hazelnoten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Espresso en rundvlees is een verrassend lekkere combi. Kies kwaliteitskoffie, mooie groenten en mooi stoofvlees, en ontdek het zelf! Proef de volle smaak van espresso, rozemarijn en hazelnoten. Met de volautomatische koffiemachine van JURA kofffiemachine maak je de lekkerste koffie voor dit stoofgerecht.

Runderstoof met espresso, rozemarijn en hazelnoten

hoofdgerecht (4-6 personen)

1 kg dikke sukadelappen (mooie kleine dikke stukken)
2-3 el extra vierge olijfolie
500 ml runderfond
2 sterke kopjes espresso, (bij voorkeur bereid met versgemalen koffie, www.jura.nl)
5 sjalotjes, schoongemaakt en gehalveerd
2 tenen knoflook, gehalveerd
4 wortels, schoongemaakt en in dikke schuine plakken
2 rauwe bieten, schoongemaakt en in stukken
3 takjes verse rozemarijn, in stukken + extra om te bestrooien
75 g hazelnoten, geroosterd de helft heel fijngehakt, de ander helft grof
rasp van 1 (bio)citroen
1 el honing
polenta of aardappelpuree voor erbij

Ook nodig: ovenbestendige braadpan met deksel

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150°C. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in delen aan beiden kanten op hoog vuur bruin.

Stap 2
Doe al het vlees weer in de pan en doe er de fond, espresso, sjalot, knoflook, wortels, bieten en rozemarijn bij en breng aan de kook. Voeg eventueel extra water toe zodat het vlees net onder staat. Dek af en bak in het midden van de oven in ± 3 uur gaar.

Stap 3
Giet het vocht af in een steelpan en doe er de fijngehakte hazelnoten bij en kook in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met citroenrasp en eventueel wat honing en doe weer bij het vlees. Versier de stoof met wat extra hazelnoten en rozemarijn en serveer met polenta of aardappelpuree

bereiden ± 20 min. / oven ± 3 uur

RECEPT EN PRODUCTIE DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY