nr.1 foodmagazine

caesarsalade met radicchio en knoflookdressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een echte klassieker: de caesarsalade. Gebruik radicchio voor een licht bittere smaak en garneer met zelfgemaakte knoflookdressing.

Probeer ook eens deze salade van geroosterde wortelen en kip.

caesarsalade met radicchio en knoflookdressing

lunch- of voorgerecht | 4 personen

4 ansjovisjes op zout*
2 sneetjes zuurdesembrood, zonder korsten
2 el olijfolie
1 el gedroogde marjoraan
1 krop radicchio, blaadjes losgehaald
1 kropje little gem, blaadjes losgehaald
75 g pecorino*, geschaafd
ook nodig: staafmixer

dressing
4 el mayonaise
1 teen knoflook, geperst
sap van ½ citroen

Week de ansjovis 15 min. in koud water. Scheur de sneetjes brood in stukjes. Verwarm de koekenpan voor, voeg de olie toe en het brood met de marjoraan. Bak op middelhoog goudbruin en krokant in 5-7 min. en schep regelmatig om. Neem uit de pan en bestrooi met zout en peper.

Pureer voor de dressing de mayonaise, de helft van de ansjovis, de knoflook en het citroensap in een maatbeker glad. Breng op smaak met versgemalen peper.

Schep in een kom de slablaadjes om met de dressing en verdeel de salade over 4 borden. Schaaf de kaas erboven en bestrooi met de croutons. Maal er royaal zwarte peper over.

Snijd de resterende ansjovis in lange reepjes en leg ze over de sla.

*Kun je niet aan ansjovisjes op zout komen (te koop bij Italiaanse delicatessenzaken), gebruik dan ansjovisfilets uit blik en dep goed droog. Pecorino is Italiaanse harde schapenkaas, te koop bij supermarkten en alle kaaswinkels.

Bereiden ± 20 min.

CREDITS: DIT RECEPT KOMT UIT DELICIOUS. HÉT SALADEBOEK 

delicious. het saladeboekWil je meer lekkere salades maken? Bestel dan hier delicious. hét saladeboek en ga aan de slag!

caesarsalade