Zweedse chocoladetaart (kladdkaka)

Zweedse chocoladetaart (kladdkaka)
Recept: Georgie Esdaile, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins

Na deze Zweedse chocoladetaart behoefte aan meer uit het Scandinavische land? Gerookte haring, durumgraan, tomaten, fazant, bessen, kruiden en zilte planten? In delicious.augustus lees je over hoe redacteur Hester naar Skåne in Zuid-Zweden ging. En dat het daar behalve mooi ook erg lekker is.

Bestel het nummer hier!

Zweedse chocoladetaart (kladdkaka)

aantal 8 | gebak, taart, zoet | doordeweeks, feestelijk, weekend | zweeds |
Deze chocoladetaart bak je niet helemaal gaar maar vanbinnen juist zacht & smeuïg!
Voorbereiding45 minutes
Kooktijd30 minutes
Totale tijd1 hour 15 minutes

Kookgerei

  • springvorm van 20 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g boter
  • 3 el instantkoffie
  • 330 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 eieren
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 4 el cacaopoeder, gezeefd
  • 200 ml slagroom, lobbig geklopt, voor erbij

koffiesiroop

  • 1 el instantkoffie
  • 110 g fijne kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Smelt de boter met de 3 el instant-koffie in een kleine pan op laag vuur en roer tot het poeder is opgelost. Doe het botermengsel in een middelgrote kom en klop de 330 g suiker, de vanille en eieren erdoor. Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en klop vlug door.
  • Schenk het beslag in de bakvorm en bak de taart ± 30 min., of tot de randen stevig zijn maar het midden nog een beetje wiebelig aanvoelt en een in het midden ingestoken houten satéprikker er vochtig uitkomt. Laat de taart helemaal afkoelen in de bakvorm.
  • Verwarm ondertussen voor de koffiesiroop 250 ml water met de instant-koffie en suiker in een steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat op matig vuur in ± 25 min. stroperig inkoken.
  • Neem de taart uit de bakvorm en sprenkel de koffiesiroop erover. Serveer met de slagroom.

Voedingswaarde

calorieën: 444kcal
eiwit: 5g
vet: 19g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept: Georgie Esdaile,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!